• smaczna pasta kanapkowa zrobiona w kilka chwil,
  • szybka, tania i zdrowa,
  • w sam raz na śniadanie, kolację lub przekąskę.

 

Skład:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego, naturalnego lub gęstej śmietany 12%
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

W miseczce rozgnieć widelcem twaróg z jogurtem, aż konsystencja będzie gładka i jednolita. Dodaj drobno posiekaną rzodkiewkę, szczypiorek oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj do pieczywa.

Pasuje do: chleba, bułek, wafli ryżowych, pieczywa gryczanego lub jaglanego.

Do pasty możesz dodać: posiekaną cebulkę, świeży ogórek, koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę.

STRONA GŁÓWNA