• szybkie i smaczne danie z makaronem,
  • sycące, kaloryczne, bardzo proste w przygotowaniu,
  • dobre na obiad lub kolację.

 

Składniki (dla 2 osób):

  • 200 g makaronu
  • pół puszki czerwonej fasoli (200 g)
  • 150 g wędzonego boczku
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki do posypania

Makaron ugotuj według instrukcji. Przełóż do durszlaka i zostaw do ostygnięcia. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę oraz pokrojony w kosteczkę boczek – podsmaż. Dodaj fasolę i ugotowany makaron. Dobrze wymieszaj, dopraw do smaku przyprawami. Smaż przez chwilę mieszając. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj na ciepło, zaraz po przygotowaniu.

Można dodać też: pierś kurczaka, pieczarki, leśne grzyby, suszone pomidory, cukinię, bakłażana, paprykę.

STRONA GŁÓWNA