• smaczny pomysł na danie z jajek,
  • dodatek musztardy nadaje mu ostrzejszego smaku,
  • szybkie, łatwe, proste w przygotowaniu,
  • dobre na śniadanie, kolację, imprezy i Wielkanoc.

 

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12%
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz

 

Jajka przekrój na pół. Ułóż je na talerzu. Połącz razem składniki sosu: musztardę, majonez, jogurt i przyprawy. Wymieszaj. Sosem polej jajka. Danie możesz udekorować zieleniną, np. szczypiorkiem lub natką pietruszki. 

 

Jaja na twardo – czas gotowania to około 9-10 minut od momentu zagotowania się wody.

STRONA GŁÓWNA