• szybkie, łatwe i zarazem efektowne danie,
  • wspaniałe śniadanie, kolacja lub dodatek do obiadu,
  • niedrogie, zrobione z prostych składników.
  • duża świeża papryka
  • 3 małe jajka (ilość zależy od wielkości papryki)
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Paprykę umyj i pokrój na plastry o grubości około 1-1,5 cm. Usuń gniazdo nasienne i pestki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż krążki papryki. Odwróć je, wbij jajko do środka każdego, posyp solą oraz pieprzem i przykryj pokrywką. Smaż na małym ogniu, aż jajka odpowiednio się zetną (mniej lub bardziej, zależnie od Twojego gustu). Natępnie zdejmij patelnię z ognia i podawaj.

Do podania polecam: pieczywo (chleb, bułki, tosty, grzanki), warzywa (sałatę, ogórki, pomidory, pomidorki koktajlowe), wędlinę (szynkę, boczek, kiełbasę, kabanosy, salami).

STRONA GŁÓWNA