• pyszne fit babeczki z jagodami,
  • słodkie, zdrowe, bez glutenu,
  • na deser, dla gości lub na imprezę,
  • jagody można zastąpić borówkami, malinami, czereśniami, wiśniami.

 

Skład na 7-8 muffinek (zależnie od wielkości foremek):

  • 250 g chudego twarogu
  • 1 duże jajko
  • 1 dojrzały banan
  • 2 pełne łyżki budyniu waniliowego bez cukru
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 100-150 g mrożonych jagód (lub innych owoców)

 

Do pojemnika blendera włóż twaróg, jajko, banana, budyń i syrop z agawy – całość zmiksuj na gładką masę. Silikonowe foremki do muffinek lub papilotki wypełnij masą serową do ¾ wysokości. Na wierzchu ułóż mrożone owoce (nie trzeba ich rozmrażać). Piecz około 30-35 minut w temp. 180 stopni (po otwarciu piekarnika serniczki lekko opadną). Przestudź je i podawaj lub przechowuj w lodówce.