- pyszna, słodka, orzeźwiająca, bardzo zdrowa,
- świetnie gasi pragnienie,
- gotowa w kilka chwil.
Składniki:
- 700 g miąższu arbuza
- sok z połówki cytryny lub limonki
- 1 litr wody
- 3-4 łyżki cukru
Arbuza pokrój i oczyść z pestek. Zmiksuj go, by nie było grudek. Dodaj cukier, sok z cytryny i wodę. Jeszcze raz krótko zmiksuj. Lemoniadę wstaw do lodówki do schłodzenia.
Do podania polecam: listki mięty, plasterki cytryny, kostki lodu.
Gdy postoi, lemoniada się rozwarstwia, dlatego przed podaniem wymieszaj łyżką.
Konesso
Lemoniada arbuzowa jest obłędnie pyszna, jej smak podkręcamy niewielkim dodatkiem syropu MONIN. Polecamy spróbować 🙂
Delo
Proporcje dobrane wprost pode mnie, nie jest ani za słodka, ani za kwaśna. Pycha! Listki mięty obowiązkowo:D