• pyszny, delikatny, niskokaloryczny,
  • pieczony bez spodu,
  • dobry na co dzień i na specjalne okazje.

 

Składniki:

  • 700 g sera z wiaderka
  • 4 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego
  • 5-6 łyżek syropu z agawy, cukru lub ksylitolu
  • opcjonalnie na wierzch owoce np. wiśnie, jagody, borówki (świeże lub mrożone)

     

    W misce wymieszaj łyżką twaróg, jogurt, żółtka, syrop i budynie (jeśli zmiksujesz je w blenderze, masa może stać się zbyt lejąca). W osobnym naczyniu ubij białka na sztywno. Partiami przekładaj je do serowej masy i delikatnie mieszaj łyżką. Całość przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia – jeśli chcesz, na wierzchu możesz ułożyć świeże lub mrożone owoce. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 40-45 minut w temp. 180 stopni.