• szybki, sycący i bardzo smaczny pomysł na bułeczki,
  • idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę,
  • mogą być podane wytrawnie lub na słodko, np. z miodem, dżemem, nutellą, sosem czosnkowym lub kwaśną śmietaną.

 

Składniki dla 2 osób:

  • 2 kajzerki lub inne bułki
  • 2 jajka
  • łyżka mleka / jogurtu naturalnego / kefiru naturalnego
  • opcjonalnie szczypta soli lub cukru
  • odrobina oleju, oleju kokosowego lub oliwy do posmarowania

 

Kajzerki przekrój poziomo na pół. W misce roztrzep jajka z mlekiem i ewentualnie solą lub cukrem. Zanurzaj w niej połówki kajzerek z obu stron. Rozgrzej opiekacz, płyty lekko posmaruj tłuszczem, umieść bułki w opiekaczu, zamknij pokrywę i piecz 4-5 minut, aż będą rumiane. Podawaj zaraz po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.