• uniwersalna surówka pasująca do wielu dań,
  • smaczna, prosta, zdrowa, szybka w przygotowaniu,
  • dobra do ryb, mięs i potraw z grilla.

 

Składniki (dla 2-3 osób):

  • mały brokuł (250 g)
  • słodkie jabłko
  • 2 łyżki posiekanego koperku, szczypiorku lub natki pietruszki
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany 12%
  • sól i pieprz

 

Brokuła umyj, osusz ręcznikiem papierowym i podziel na różyczki. Jabłko umyj (możesz też obrać, ale to niekonieczne). Różyczki brokuła i jabłko zetrzyj na dużych oczkach (tarką, malakserem lub szatkownicą z nakładką tarki). Dodaj posiekany koperek, majonez i jogurt. Dopraw do smaku i całość dobrze wymieszaj. Gotową surówkę przechowuj w lodówce.

STRONA GŁÓWNA