• klasyczna prosta surówka z białą kapustą, marchewką i kukurydzą,
  • jest zdrowym witaminowym dodatkiem do posiłku,
  • pasuje do wielu dań obiadowych.

 

Składniki:

  • 1/2 małej główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • pół puszki kukurydzy konserwowej (200 g)
  • jabłko
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Kapustę zetrzyj malakserem na dużych oczkach lub poszatkuj nożem (poszatkowaną posyp solą, wymieszaj i odstaw na pół godziny, by puściła sok, a później odciśnij z soku). Dodaj marchewkę i jabłko starte na dużych oczkach, posiekaną cebulę oraz odsączoną kukurydzę. Całość wymieszaj dodając olej, sok z cytryny i przyprawy.

STRONA GŁÓWNA