
- do chleba, do bułek, do posmarowania tortilli, do wytrawnych kruchych babeczek, do chrupkiego pieczywa, do wafli ryżowych lub kukurydzianych, do macy,
- w sam raz na śniadanie, na kolację, na przekąskę, dla gości, na przyjęcie.
- 100 g łososia wędzonego (w plastrach)
- 3-4 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
Ugotowane na twardo jajka obierz ze skorupki. Rozdrobnij je i przełóż do malaksera. Dodaj pokrojonego na mniejsze części łososia, majonez, sól i pieprz. Zmiksuj je na gładką jednolitą masę. Zamiast użycia malaksera, możesz zrobić pastę siekaną krojąc jajka i łososia nożem.
Ile czasu gotować jajka na twardo? Czas gotowania jajek jest liczony od momentu zagotowania się wody. Zależnie od wielkości czas gotowania to 8-10 minut.